انتظارات برآورده نشده از وزارت بهداشت در حوزه مدیریت پسماند

انتظارات برآورده نشده از وزارت بهداشت در حوزه مدیریت پسماند رژیم آسان: مدیر كل دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه مدیریت پسماند پزشكی كشور- كه برعهده وزارت بهداشت است - رضایت بخش ارزیابی نمی گردد از حمایت سازمان محیط زیست برای تولید داخلی دستگاه های دارای فناوری پیشرفته (های تك) برای امحای پسماند پزشكی اطلاع داد.



علی مریدی در گفت وگو با ایسنا با تاكید بر اینكه هم اكنون وضعیت مدیریت پسماند پزشكی رضایت بخش نیست، خاطرنشان كرد: واقعیت این است كه تعدادی از بیمارستان ها و كلینیك ها دستگاه اتوكلاو (ابزاری برای استریل كردن مواد، در فشار و دمای بالا) دارند، و پس از بی خطرسازی پسماند پزشكی، آنرا به شهرداری ها تحویل می دهند اما تعدادی از بیمارستان ها هم این كار را انجام نمی دهند.

وی با اشاره به انوع پسماند پزشكی خاطرنشان كرد: پسماند پزشكی چند بخش دارد؛ یك بخش پسماندهای شیمیایی - دارویی است كه شامل باقیمانده داروها و مواد شیمیایی است و نحوه مدیریت خاص خویش را دارد. بخشی دیگری از پسماندهای پزشكی هم شامل پسماندهای میكروبی است كه بیمارستان ها پیش از تحویل آن به شهرداری ها باید اتوكلاو كنند و پس از این مرحله بی خطرسازی است كه امكان دفن این نوع پسماند وجود دارد. پسماندهای برّنده و تیز هم دسته دیگری از پسماند پزشكی است كه باید شكل مدیریت خاص خویش را داشته باشد.
شهرداری ها با پسماند پزشكی چه می كنند؟
مدیر كل دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه مسئولیت مدیریت «پسماند پزشكی» بر عهده وزارت بهداشت است، اظهار نمود: ناظر عالی بر مدیریت پسماند پزشكی كشور سازمان حفاظت محیط زیست است كه به صورت رندوم (تصادفی) پایش هایی را انجام می دهد و بر فعالیت بیمارستان ها و مطب ها نظارت می كند. افزون بر این وظیفه ما در سازمان حفاظت محیط زیست این است كه به عملكرد شهرداری ها - كه پسماندهای پزشكی را از بیمارستان ها تحویل می گیرند - نظارت نماییم و بدانیم این نهاد پس از دریافت پسماند پزشكی با آن ها چه كار می كند.
لزوم دقت بیشتر وزارت بهداشت برای مدیریت پسماند پزشكی
وی ضمن انتقاد از وزارت بهداشت در حوزه مدیریت پسماندهای پزشكی اظهار داشت: نقدی كه همیشه به وزارت بهداشت داریم، این است كه این وزارتخانه به علت فعالیت مستقیم در حوزه سلامت و بهداشت شهروندان طبیعتا باید نسبت به مبحث مدیریت پسماند پزشكی حساسیت و نگرانی بیشتری داشته باشد. حتی انتظار می رود این دستگاه نسبت به مدیریت پسماندهای عادی هم نگران باشد و به بخش های متولی تذكر دهد چون صدمه های ناشی از این موارد به خود بیمارستان ها و وزارت بهداشت برمی گردد. ازاین رو توقع ما این است كه وزارت بهداشت دقت بیشتری روی مدیریت پسماند پزشكی و حتی روی مدیریت پسماند عادی داشته باشند.

مریدی در ادامه از برنامه مشترك این سازمان با وزارت بهداشت برای نظارت بر نحوه مدیریت پسماند پزشكی اطلاع داد و اظهار داشت: هم اكنون یك برنامه مشترك با وزارت بهداشت برای پایش مشترك تهیه كرده ایم. در این برنامه مشخص شده كه برای مدیریت هر یك از انواع پسماندهای پزشكی چه اقداماتی باید صورت گیرد و وظایف سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت به صورت مجزا تعیین شده است. پس از رسیدن به توافق نهایی، آیین نامه این برنامه را ابلاغ می نماییم.

مدیر كل دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه سازمان حفاظت محیط زیست برای مدیریت پسماند پزشكی از تولید فناوری های نوین حمایت می كند، اظهار داشت: هم اكنون ظرفیت و امكان تولید محفظه های امحای پلاسما در كشور وجود دارد تا تولید صنعتی این كوره ها صورت گیرد كه جزء كارهای «های تك» (فناوری بالا) به حساب می آید، اما متاسفانه به علت عدم حمایت در حد كار آزمایشگاهی باقی مانده است. در سازمان محیط زیست، كسانی را كه در این حوزه فعالیت نموده اند، شناسایی كرده ایم و تلاش داریم تا حد امكان از آنها حمایت نماییم تا امكان تولید این كوره ها در ابعاد صنعتی و تجاری تولید شود.

مدیر كل دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه كوره های امحای پسماند، دغدغه و نگرانی ما را در زمینه پسماندهای پزشكی مرتفع می كند، اظهار داشت: البته این وظیفه وزارت بهداشت است كه چنین سفارش هایی را بدهد و از چنین طرح هایی حمایت كند. ضمن اینكه در شرایط حاضر یكی از دغدغه های وزارت بهداشت این است كه در قبال مدیریت پسماند پزشكی باید به شهرداری ها هزینه بپردازد، در حالیكه اگر از یكی از تكنولوژی های داخلی حمایت كند - كه یك پنجم دستگاه خارجی قیمت دارد - می توان به صورت كامل مشكل پسماند پزشكی را حل كند و در این صورت مجبور به پرداخت هزینه به شهرداری ها نخواهند بود.




1397/08/08
15:12:06
5.0 / 5
5041
تگهای خبر: بیمار , پزشك , تولید , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان