زلزله بلا نیست، توانمند شویم

سفارش های وزارت بهداشت درباره ملزومات كیف بحران

سفارش های وزارت بهداشت درباره ملزومات كیف بحران رژیم آسان: عضو هیات برد سلامت در بلایای وزارت بهداشت ضمن تاكید بر ضرورت آموزش، اطلاع رسانی و توانمند كردن مردم جهت حفظ سلامت خود در زمان وقوع بلایای طبیعی، تهیه بسته یا كیف بحران را از اقداماتی دانست كه همگان باید مدنظر باشند و در عین حال درباره محتویات آن توضیحاتی ارائه كرد.


دكتر غلامرضا معصومی در گفت وگو با ایسنا، ابتدا نگاهی به چرایی بروز زلزله می اندازد و می گوید: زلزله یك حركت از فرایند تكاملی كره زمین است. در طول چند میلیارد سالی كه از تشكیل این كره گذشته است، چهره آن به مرور تغییر كرده تا به شكل كنونی خود رسیده است. طبیعتا این تغییرات انتهای این فرایند نیست و این كره كماكان به روند تغییرات تكاملی خود ادامه می دهد. این روند كه از كره ای با یك قسمت خاكی بزرگ محصور شده در دریا شروع شده و تابحال كه حركات پوسته آن منجر به تشكیل پنج قاره شده، ادامه داشته است.
وی اضافه كرد: یكی از بزرگ ترین عواملی كه سبب این تغییرات عظیم شده، گسل های موجود در پوسته زمین است كه هر از گاهی با جابجایی هایی كه ناشی از تخلیه انرژی های درونی زمین، در آنها اتفاق می افتد، زلزله تولید می گردد. بعد از نظر زمین شناسی، زلزله نه تنها مخرب نیست كه اتفاقا نشان از پویایی و حركت به سمت تكامل در پوسته زمین است.
وی با اشاره به اینكه ناآشنایی ما نسبت به محیط اطراف مان و عدم آمادگی ما در مقابل تغییرات زمین، سبب شده تا زلزله برایمان تبدیل به بلا شود، ادامه می دهد: پس باوجود اینكه مصطلح است و ما هم استفاده می نماییم كه زلزله یك بلاست، واقعا بلا نیست و آنچه بلا می آفریند نشناختن مكان های مناسب برای زندگی و آماده نبودن ما است. متاسفانه هنوز علم بشر باوجود تلاش های بسیار زیاد و رسیدن به نتایج بسیار كوچك، به جایی كه بتواند زلزله را پیش بینی نماید نرسیده است و این یعنی اینكه ما نه تنها نمی توانیم جلوی این واقعه را بگیریم، بلكه امكان اخطار دادن زمان اتفاق را هم نداریم. البته برخی از كشورها مدعی این هستند كه می توانند زلزله را پیش از اتفاق تشخیص دهند، ولی آزمایشات نشان داده این زمان در صورت واقعی بودن، آنقدر زمان كمی تا وقوع هست كه بعید است بتوان به مردم اطلاع رسانی خوبی كرد یا مردم زمان خوبی داشته باشند برای رفتن به مكان امن.
معصومی با تاكید بر اینكه نهایتا اینكه تنها راه باقیمانده برای ما فقط و فقط آماده بودن برای این اتفاق طبیعی است، می افزاید: خوشبختانه امروزه با شناخت خوبی كه از وجود و ماهیت گسل ها در سراسر دنیا داریم، می توانیم كاملا خطرپذیر بودن مناطق مختلف را مشخص نماییم و بر مبنای آن سناریوهای خوبی را تدوین كرده و توان مان را متناسب با اتفاقی كه پیش بینی می نماییم بالا ببریم. حال باید پرسید برای انجام این كار چه اقداماتی را باید انجام دهیم و نقش مردم در این موارد چیست؟. بطور قطع تولید این توانمندی در جامعه بدون حضور مردم امكان ناپذیر است. طبیعی است كه باید این حضور برپایه یكسری دستورالعمل و پروتكل باشد كه از جانب مسولین منطقه، كشور و یا حتی بصورت بین المللی تهیه شده و انتشار می یابد، اما خود مردم هم می توانند با استفاده از اطلاعات موجود در كتاب ها، سایت ها، بروشورها و برنامه های شنیداری و تصویری برای آمادگی خود اقدام لازم را انجام دهند.
عضو هیات برد سلامت در بلایای وزارت بهداشت با اشاره به اینكه در كشور ما هر ساله چندین مناسبت و برنامه برای این اطلاع رسانی وجود دارد، می گوید: همچون این مناسبت ها می توان به هفته كاهش خطر بلایای طبیعی كه در سومین هفته مهرماه هر سال برگزار می گردد و برگزاری مانور زلزله در هشتم آذر ماه و... اشاره نمود. البته در كنار این برنامه های آموزشی عمومی كه در كشور داریم، انجمن ها و سازمان های مختلفی هم در این راستا كلاس های آموزشی دارند كه می توان با ثبت نام در آنها براحتی به این آموزش ها و مهارت ها دسترسی پیدا كرد. انجمن هایی مثل انجمن فوریت های پزشكی ایران، انجمن پرستاری ایران، جهاد دانشگاهی و...
وی ادامه می دهد: در عین حال تهیه بسته یا كیف بحران یكی دیگر از اقداماتی است كه حتما باید مدنظر مردم باشد. این بسته ها باید حاوی مواد و تجهیزاتی باشند كه در زمان بحران لازم است. برای این كار توجه به یكسری نكات حایز اهمیت است؛ مواد خوراكی از بسته بندی مناسبی برخوردار بوده و قابلیت نگهداری در دمای اتاق و یا محلی كه برای نگهداشتن مدنظر است، داشته باشند؛ مانند كنسروهای مختلف كه ماندگاری بالایی دارند و در دمای اتاق هم قابل نگهداری هستند. وسایل نجات همچون یك بیلچه كوچك و یا طناب و موارد دیگر جزو ملزومات است. وسایل برقی مانند رادیو و روشنایی بطور قطع لازم است. البته باید به گونه ای باشند كه بدون برق شهری و حتی باطری قابل استفاده باشند.
وی می افزاید: داشتن مواد بهداشتی و گندزدا هم از موارد كمك كننده و مهم است كه از یك صابون و شستشو دهنده ساده تا مواد شیمیایی تصفیه كننده آب (بسته به شرایط محلی و خانوادگی) می تواند متفاوت باشد. وسایل گرم كننده مانند پیك نیكی كوچك و پتوهای نازك ولی گرم در كنار چادرهای مسافرتی همچون موارد دیگر است. همینطور وسایل كمك های اولیه و در نظر داشتن داروهایی كه هر فرد در منزل مصرف می كند، بسیار مهم است. باید بدانیم كه مواد خوراكی و مصرفی به میزانی باشد كه برای حداقل ۷۲ ساعت تا یك هفته نیاز خانواده را مرتفع سازد. كنترل و بازدید دوره ای این بسته جهت جلوگیری از فساد مواد یا جایگزینی با وسایل و مواد جدید از اصول نگهداری این بسته ها است.
عضو هیات برد سلامت در بلایای وزارت بهداشت تصریح كرد: باوجود تمام اقداماتی كه در كشور ما در مورد بلایا و حوادث غیرمترقبه انجام شده است، كماكان مسیر بسیار طولانی مانده است كه باید مسولان كشور با برنامه ریزی درست و منطقی و كمك گرفتن از تمام ظرفیت های كشور و بصورت خاص خود مردم، آن را طی كنند. رعایت قوانین و پروتكل ها در این راه بدون حتی ذره ای بخشایش قطعی است؛ چون كه با جان و مال مردم سر و كار داریم. امیدوارم روزی در كشور ما هم در فاز آمادگی مانند بعضی كشورهای دیگر، آنقدر تلاش و كوشش و اقدامات مناسب صورت گیرد كه پدیده زلزله فقط یك واقعه طبیعی باشد و نیاز به هیچ اقدام خاصی در فاز عملیات بجز اقامه نماز آیات نداشته باشیم.



1396/11/19
13:27:03
5.0 / 5
4533
تگهای خبر: تولید , سلامت , طب , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان