قصه بیمارستان وقفی خواهرزاده ناصرالدین شاه

قصه بیمارستان وقفی خواهرزاده ناصرالدین شاه رژیم آسان: وقتی به شلوغی های میدان بهارستان می رسیم بعد از ساختمان قدیمی و فعلی مجلس، نخستین مکان شاخصی که توجه را به خود جلب می کند، یک بیمارستان قدیمی است؛ محلی که شاید تصورش هم سخت باشد در کمتر از 200 سال قبل با عنوان باغ ˮسردارˮ شناخته می شده است...


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، مالک "باغ سردار" یکی از سرداران سرشناس ایران در جنگ های ایران و روس بود و این زمین ها را هم به پاس خدمت در جنگ ها از فتحعلی شاه قاجار هدیه گرفته بود. باغی که در گذر زمان توسط ورثه تقسیم شد و بفروش رسید و شاید هیچکس فکرش را هم نمی کرد که از اواخر دوره قاجار به بعد به یکی از مهم ترین نقاط پایتخت تبدیل گردد.
ساخت نخستین بیمارستان در ایران به دوره قاجارها بازمی گردد؛ روندی که هرچند حکومت آغازگر آن بود اما به مرور زمان در میان اغنیا، جا ماندگان این سلسله منقرض شده، پزشکان و... به یک سنت نیکو تبدیل شد تا زمین ها و باغات خودرا وقف ساخت بیمارستان کنند؛ قصه ای که برای بیمارستان شفایحیائیان هم تکرار شد.
حسین خان معتمدالملک یحیاییان، پسر یحیی خان مشیرالدوله و عزت الدوله ملک زاده خواهر تنی ناصرالدین شاه قاجار بود؛ مردی که در وزارت خارجه مشغول بکار بود. بیمارستان شفایحیاییان نیز جزو اموال وقفی او بود که توسط همسر سومش، زیور یحیاییان و بعد از مرگ معتمدالملک در سال ۱۲۹۳ شمسی برای ساخت بیمارستان وقف شد و نخستین ساختمان های بیمارستان در سال ۱۳۰۶ در زمینی به مساحت ۷۱۰۰ متر و زیربنای ۱۹ هزار و ۵۰۰ متر مربع ساخته شد و در اختیار وزارت بهداری آن زمان قرار گرفت.
زیور یحیائیان-واقف بیمارستان شفایحیائیان


منبع:

1402/04/24
10:43:56
5.0 / 5
298
تگهای خبر: بیمار , پزشك , شیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان